Vilho Ahola

Coronaria uniklinikan henkilökunta esittäytyy:

Vilho Ahola

Coronaria Uniklinikalla työskentelevällä Vilho Aholalla on lääkärin työstä yli kymmenen vuoden kokemus. Unen lisäksi häntä kiinnostavat muun muassa psykologia, elintapalääketiede sekä seksuaalilääketiede. Vilho kouluttautuu jatkuvasti. Lääkäriksi valmistumisensa jälkeen hän on suorittanut muun muassa jatko-opintoja Yhdysvalloissa sekä psykoterapiakoulutuksia. Vilho on aktiivisesti mukana fitnessurheilun valmennustoiminnassa, ja hän toimii Suomen fitnessmaajoukkueen lääkärinä. Lisäksi Vilho on lääkärijäsenenä Sexpo-säätiön hallituksessa.

Moi, Vilho! Kerro vähän itsestäsi. Millainen on koulutuksesi ja työkokemuksesi?

Olen työterveyshuoltoon erikoistuva yleislääkäri. Minulla on myös hypnoterapian lisäkoulutus. Kliinistä lääkärintyötä olen tehnyt vuodesta 2005 sairaaloissa, terveyskeskuksissa sekä yksityissektorilla.

Millaista työsi on Coronaria Uniklinikalla ja mikä siinä on parasta?

Työni on erittäin kiinnostavaa ja vaihtelevaa. Coronaria Uniklinikalla olen päässyt syvällisemmin harjoittamaan elintapalääketiedettä unen kannalta.

Mikä sai sinut kiinnostumaan unesta?

Elintapalääketiede on ollut kiinnostukseni jo pitkään, ja uni tuli sitten tähän hyvänä lisänä. Tämä on huikea mahdollisuus syventyä lisää uneen ja käyttää unitutkimusta työkaluna.

Missä olet saanut elämäsi parhaat unet?

Ulkoilmassa saan parhaat unet. Eli olen nukkunut parhaiten ulkona teltassa armeijassa tai partioleirillä. 

Kerro vielä lopuksi, mikä on sinulle paras unilääke?

Liikunta ja sopivan mittainen rentoutuminen ennen nukkumaanmenoa on oiva unilääke.

Vilho jakaa aktiivisesti tietoa Facebookissa, ja hänellä on tuhansia seuraajia. Vilhoa voi seurata hänen omilla sivuillaan https://www.facebook.com/vilhoaholamd/