Miten vietät virkistävän loman?

Unitutkimuksen yhteydenottolomake

Unitutkimus

Tutkimusyön voit viettää kotonasi. Tutkimusyön iltana tapaat uniklinikalla sairaanhoitajan, joka huolehtii tutkimuslaitteiston asennuksesta. Hän kiinnittää eri puolille kehoasi 25 sensoria, jotka tulevat tallentamaan unirekisteriisi kymmeniä erilaisia muuttujia unestasi. Tällaisia ovat esimerkiksi aivosähkökäyrä, silmänliikkeet, leuanaluslihasten lihasaktiivisuus, sydänsähkökäyrä ja verenpaine. Lisäksi laitteisto mittaa hengitysliikkeitä ja hengityksen ilmanvirtausta, kuorsausta, veren happikyllästeisyyttä, raajojen liikkeitä ja nukkumisasentoasi. Laitteiston asennuksen yhteydessä hoitaja antaa sinulle selkeät ohjeet tutkimusyön ajalle ja varmistaa, että kaikki sujuu ongelmitta.

Unitutkimusta seuraavana aamuna mittauslaitteisto irrotetaan uniklinikalla. Tämä on noin puoli tuntia kestävä toimenpide, jonka jälkeen voit halutessasi peseytyä klinikan tiloissa.

Lääkärin vastaanotto

Tutkimusyön jälkeen unirekisteriisi tallentunut data puretaan sekunti sekunnilta osiin ja analysoidaan unilääketieteen spesialistien toimesta. Noin parin viikon kuluttua tutkimuksesta pääset kuulemaan tulokset hoitavan lääkärisi vastaanotolle. Mikäli unestasi on löytynyt häiriöitä, saat vastaanotolla tiedon siitä, millaisella ohjelmalla niitä lähdetään hoitamaan. Mikäli diagnoosisi on CPAP-laitehoitoa vaativa uniapnea, pääset halutessasi varaamaan ajan laiteopastukseen sairaanhoitajalle heti vastaanottokäyntisi jälkeen.

 

Varaa aika unitutkimukseesi soittamalla asiakaspalveluumme 010  205 3340 tai lähetä yhteydenottopyyntö niin hoitajamme soittaa teille.

Lomake 414894737 näytetään tässä.