Laaja unitutkimus

Laaja unitutkimus

Yöllinen unitutkimus antaa monipuolista tietoa elintoiminnoista ja mahdollistaa siten unihäiriöiden tarkan tunnistamisen. Näin taataan hoidolle tarkka syynmukainen hoito.

Mitä tutkimuksessa mitataan?

Unimittauksessa nukkujalta rekisteröidään muun muassa aivosähkökäyrä, silmänliikkeet, leuanaluslihasten lihasjännitys, sydänsähkökäyrä, verenpaine, hengitysliikkeet ja ilmanvirtaus, kuorsaus, veren happikyllästeisyys, EKG, raajojen liikkeet ja nukkumisasento. Laaja unitutkimus yhdessä oirekartoituskyselyn kanssa selvittää sairastaako ihminen unihäiriötä/unihäiriöitä, joita on olemassa yli 80.

Unihoitaja asentaa ja poistaa unitutkimuslaitteet klinikalla. Unitutkimusyö nukutaan yleensä asiakkaan kotona. Tarvittaessa asiakas voi myös yöpyä Coronaria Uniklinikalla (Kuopio ja Tampere) sekä hotellissa.

Univaiheiden luokituksesta vastaavat unilääketieteen spesialistit.

Coronaria Uniklinikalle voi tulla ilman lähetettä, jolloin varaamme ennen unitutkimusta ensikäyntiajan. Voit varata ajan ensikäynnille helpoiten verkkoajanvarauksen kautta.

SIIRRY VERKKOAJANVARAUKSEEN

 

Vähennämme kelakorvauksen kassalla mikäli asiakkaalla on kelakortti. Sairaus- tai hoitokuluvakuutuskorvauksia asiakas voi hakea jälkikäteen vakuutusyhtiöltä tai voimme tehdä maksusitoumuspyynnön vakuutusyhtiölle ennen ensikäyntiä asiakkaan niin pyytäessä.

Unitutkimus on nopea ja vaivaton tutkimus >> Lue artikkeli

Unitutkimus avaa unen anatomian >> Lue artikkeli