Mika Salonen

Coronaria uniklinikan henkilökunta esittäytyy:

Mika Salonen

Terve Mika, kerro hieman itsestäsi, millainen on koulutuksesi ja työkokemuksesi?

Sain lääkärin paperit vuonna 1997, eli minulla on yli 20 vuotta työkokemusta kaiken kaikkiaan.

Työterveyslääkärinä olen työskennellyt useissa eri paikoissa ja työterveyshuollon erikoislääkäri olen ollut vuodesta 2012, myös kouluttajalääkärinä. Olen työskennellyt myös yleis- ja urheilulääkärinä. Muun muassa koripallon SM-sarjan joukkueen lääkärinä toimin 10 vuotta.

 

Mikä sai sinut kiinnostumaan unesta?

Minulla itselläni on vaikea-asteinen uniapnea ja silloin kun sain diagnoosin, aihe alkoi kiinnostaa ja halusin levittää tietoa uniapneasta. Olen muun muassa ollut mukana videoprojektissa, jossa kerrotaan uniapneasta. > katso video täällä.

 

Millaista työsi on Coronaria Uniklinikalla ja mikä siinä on parasta?

Tosiaan ammatillisesti heräsi tuolloin kiinnostus unihäiriöihin ja tänä vuonna minulle avautui mahdollisuus lähteä mukaan Coronaria Uniklinikkaan.

Hirvittävän mielenkiintoista on ollut paneutua uniongelmiin ja etsiä niihin ratkaisuja. Parhaimmillaan tämä on erittäin palkitsevaa työtä. Toimivan hoidon etsiminen on yhteinen projekti potilaan kanssa.

 

Missä olet saanut elämäsi parhaat unet?

Parhaat unet tulevat valoisuudesta huolimatta mökillä jonain ei liian lämpimänä kesäyönä, kun on ovi auki ulos ja sisään kuuluu luonnonääniä. Nukun toisaalta hyvin joka paikassa.

 

Mikä on sinulle paras unilääke?

Liikunta ja urheilu. Harrastan kilpakuntoilua: sisäsoutua ja -pyöräilyä. Olen mukana tänä vuonna myös Team Rynkeby – God Morgon -pyöräilyprojektissa eli pyöräilen Pariisin ensi kesänä. Tarkoitus on auttaa vakavasti sairaita lapsia. Samalla tarkoitus on päästä lähemmäksi sitä kuntoa, jossa olin ennen kuin uniapnea oli pahimmillaan ja ennen kuin pääsin hoidon piiriin.

 

Kiitos haastattelusta Mika!

Mika pitää vastaanottoa  Coronaria Uniklinikalla Seinäjoella. Voit varata ajan ensikäynnille verkkoajanvarauksemme kautta. Tervetuloa uniklinikalle!