Miia Jansson

Coronaria uniklinikan henkilökunta esittäytyy:

Miia Jansson

Miia Jansson on tuorein vahvistus Coronaria Uniklinikan huipputiimissä. Marraskuussa Coronaria Uniklinikalla työskentelyn aloittaneen Miian intohimona on auttaa asiakkaitaan kokonaisvaltaisesti. Itsekin herkkäunisuudesta kärsivä Miia tietää, että myös useiden unihäiriöiden hoitoon vastaus löytyy kokonaisvaltaisuudesta. Laadukkaan levon edellytys on, että elämä on isossa kuvassa tasapainossa.

 

Moi Miia, kiva että liityit joukkoomme! Kerro vähän taustoistasi, millainen on koulutuksesi ja työkokemuksesi?

 

Valmistuin lääketieteen lisensiaatiksi Tampereen yliopistosta vuonna 2003 ja yleislääketieteen erikoislääkäriksi vuonna 2013. Työurani alkuvuodet työskentelin julkisella puolella terveyskeskuslääkärinä ja erikoistumiseen kuuluvat jaksot suoritin sairaalassa, joista pisimpään lastenpsykiatrialla. Viimeiset reilu viisi vuotta olen toiminut päätoimisena yksityislääkärinä hoitaen kaikenikäisiä yksityislääkärin potilaita ja työterveyshuollon asiakkaita.

Millaista työsi on Coronaria Uniklinikalla ja mikä siinä on parasta?

 

Intohimoni on auttaa ja hoitaa ihmisiä kokonaisvaltaisesti huomioiden jokaisen asiakkaani yksilöllinen elämäntilanne ja elämäntavat. Uskon, että työni Coronaria Uniklinikalla tulee antamaan minulle tähän erittäin innostavan ja mielenkiintoisen mahdollisuuden. Onhan uni kuitenkin äärimmäisen merkittävässä roolissa ihmisen hyvinvointia ajatellen.

 

Mikä sai sinut kiinnostumaan unesta?

 

Valitsin aikoinaan yleislääketieteen erikoistumisalakseni juurikin siksi, että ihmisten kokonaisvaltainen auttaminen on minulle sydämen asia. Koulutukseni ja työkokemukseni myötä olen huomannut, kuinka tärkeä elämänlaadun ja terveyden osa-alue uni on. Toisaalta olen myös laittanut merkille, kuinka usein unen merkitys unohdetaan ja sitä aliarvioidaan. Unihäiriöiden hoidossa on siis todellakin vielä isossa kuvassa paljon parantamisen varaa. Coronaria Uniklinikan toimintamallissa asiakkaan unihäiriön syy selvitetään unitutkimuksen sekä yksilöllisen arvion perusteella, ja hoito räätälöidään tutkimustulosten pohjalta syynmukaisesti. Tämä on oikea tapa hoitaa asiakkaan ongelmaa. Se myös antaa minulle mahdollisuuden päästä auttamaan ihmisiä tavalla, joka parantaa heidän elämänlaatuaan oleellisesti.

Missä olet saanut elämäsi parhaat unet?

 

Silloin kun olemme kaikki perheenjäsenet yhdessä joko kotona tai mökillä, pään alla on oma tyyny ja korvien yli vedettynä oma peitto, nukuttaa kaikista makeimmin.

 

Mikä on sinulle paras unilääke? 

 

Olen herkkäuninen ja  omalla kohdallanikin huomannut säännöllisten ja terveellisten elämäntapojen merkityksen unen laadulle. Työn ja vapaa-ajan sopiva suhde on unen kannalta tärkeää. Vapaa-ajalla minulle rakkaita harrastuksia ovat crossfit-treenit, ratsastus ja hevostallilla puuhastelu sekä metsälenkit koirien kanssa. Nämä kaikki yhdessä säännöllisen ja iltaan painottuvan ruokailun ja viileän makuuhuoneen kanssa luovat parhaat edellytykset hyville yöunille.

 

Kiitos juttutuokiosta Miia!