Lauri Jäntti

Coronaria uniklinikan henkilökunta esittäytyy:

Lauri Jäntti

Coronaria Uniklinikan Kuopion toimipisteessä voit törmätä yleislääketieteen ja geriatrian erikoislääkäri Lauri Jänttiin. Leppoisasti savon murteella huastelevaa Lauria kiinnostaa unessa erityisesti se, miten laaja-alaisesti uni vaikuttaa ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, ja miten asiakkaan elämänlaatua päästään parantamaan hoitamalla hänen unihäiriönsä kuntoon. Työpäivänsä aikana Lauri tekee vastaanottotyötä ja hoidon tulosten seurantaa, vapaa-ajallaan hän nauttii urheilusta ja Ylen iltauutisista.

 

Moi, Lauri! Kerro vähän itsestäsi. Millainen on koulutuksesi ja työkokemuksesi?

Valmistuin aikoinaan Kuopion yliopistosta ja sen jälkeen olen tehnyt urani aikana hyvinkin monipuolisesti erilaisia asioita. Yleislääketieteen erikoislääkärinä olin mm. omalääkärinä terveyskeskuksessa. Olen myös päivystänyt aiemmin paljon perusterveydenhuollon ja sisätautien puolella. Viimeiset vuodet olen toiminut kuntoutusylilääkärinä Ylä-Savon sotessa, jossa myös pidän muistipoliklinikkaa. Syksystä 2017 olen toiminut Kunnonpaikan kuntoutus/ylilääkärinä. Monta rautaa tulessa ja vaihteleva työnkuva siis.

 

Millaista työsi on Coronaria Uniklinikalla ja mikä siinä on parasta?

Teen vastaanottotyötä sekä asiakkaideni hoidon seurantaa. Parasta työssäni on, että saan olla tekemissä asian kanssa, jolla on niin laaja vaikutus ihmisen hyvinvointiin, kuin unella on. Se tarkoittaa myös sitä, että kun saamme asiakkaan unihäiriön hoidettua kuntoon, monesti hänen elämänlaatunsakin paranee aivan valtavasti. Mikä voisi olla sen palkitsevampaa?

 

Mikä sai sinut kiinnostumaan unesta?

Tein jo aikoinaan hyvin laaja-alaista hoitotyötä työskennellessäni geriatrian poliklinikalla. Aivan samalla tavalla, kuten geriatria lääketieteen erikoisalana liittyy iäkkään ihmisen fyysiseen, henkiseen ja toiminnalliseen hyvinvointiin, myös uni vaikuttaa lähes kaikkiin ihmisen hyvinvoinnin kannalta olennaisiin osa-alueisiin. Pidän unihäiriöiden tutkimuksessa ja hoidossa eniten juurikin siitä, että saan niiden kautta olla tekemisissä hyvin kokonaisvaltaisesti ihmisen hyvinvointiin liittyvien asioiden kanssa.

 

Missä olet saanut elämäsi parhaat unet?

Meillä on mökki keskellä korpea ja siellä vietämme perheen kanssa paljon aikaa. Kyllä siellä luonnonhelmassa nukuttaa kaikista makeimmin! Mökkimme makuuhuoneessa ei ole pimennysverhoja, joten aamulla herätään aina luonnon rytmissä. Se sopiikin minulle hyvin, sillä en muutenkaan nuku aamuisin kovin myöhään.

 

Kerro vielä lopuksi, mikä on sinulle paras unilääke?

Tähän on helppo vastata: urheilu ja Ylen iltauutiset! Pyrin sporttailemaan, eli juoksen, hiihdän, pyöräilen tai pelaan golfia, päivittäin klo 18-20 välillä. Joka ilta iltarutiineiden jälkeen uppoan sohvaan klo 21.50 katsomaan Ylen iltauutiset. Sen jälkeen nukuttaa varmasti!

 

Niinkö? Täytyypä kokeilla! Kiitos Lauri!