Janne Liinavirta

Coronaria uniklinikan henkilökunta esittäytyy:

Janne Liinavirta

Terve Janne, kerro hieman itsestäsi, millainen on koulutuksesi ja työkokemuksesi?

Olen viittä vaille valmis työterveyshuollon erikoislääkäri. Olen työskennellyt lääkärinä erilaisissa työpaikoissa ja -ympäristöissä: terveyskeskuslääkärinä, tk-sairaalan osastonlääkärinä, fysiatrian polilla, psykiatrian akuutti- ja kuntoutusosastoilla, sisätautiosastolla, Puolustusvoimissa sotilasvirassa Lahden varuskunnan terveysaseman päällikkölääkärinä, UNIFIL-operaatiossa Libanonissa suomalais-irlantilaisen pataljoonan päällikkölääkärinä (SMO, senior medical officer) ja viimeiset viisi vuotta Lahden Terveystalossa työterveyshuoltoon erikoistuvana lääkärinä.

Päivätöiden ohessa olen toiminut 10 vuoden ajan Veikkausliigajoukkue FC Lahden joukkuelääkärinä. Lisäksi hoidan alueellamme eri kamppalulajitapahtumien lääkintävalmiuksia.

 

Millaista työsi on Coronaria Uniklinikalla ja mikä siinä on parasta?

Työni uniklinikalla on erinomaisen mielenkiintoista, motivoivaa ja palkitsevaa. Parasta tässä työssä on usein aikaan saatu kokonaisvaltainen positiivinen vaikutus ihmisten jokapäiväiseen hyvinvointiin. Uni on elämästämme lähes kolmasosa ja siten aiheena äärimmäisen mielenkiintoinen.

 

Mikä sai sinut kiinnostumaan unesta?

Ei ehkä kovin yllättäen: oma unihäiriö. Minulla on keskivaikea uniapnea ja on todennäköistä, että se on ollut jo vuosia. Kun aloin pohtia voisiko minulla olla uniapnea hakeuduin työterveyteen tutkimukseen. En malttanut odottaa CPAP-laitetta julkiselta sektorilta, joten hain laitteen huhtikuussa Coronaria Uniklinikalta.

Hoidolla on ollut dramaattinen vaikutus elämänlaatuuni. CPAP on poistanut sumuverhon pääni ympäriltä.

 

Missä olet saanut elämäsi parhaat unet?

Teltassa metsässä. Aina silloin tällöin edelleen, ja varsinkin armeija-aikana sitä tuli harrastettua paljon.

 

Mikä on sinulle paras unilääke?

Päiväaikainen fyysinen aktiivisuus yhdistettynä sopivaan ruokailurytmiin. Olen nyt 43-vuotias ja neljänkympin korvilla aloin miettiä omaa terveyttäni ja elämäntapojani. Ruokavalio on siistiytynyt entisestään ja liikuntamäärä lisääntynyt. Liikuntamuodoista polkujuoksu on kesälajien ykkönen ja talvella sisäsoutu.

 

Kiitos haastattelusta Janne!

Janne pitää vastaanottoa torstaisin Coronaria Uniklinikalla Lahdessa. Voit varata ajan ensikäynnille verkkoajanvarauksemme kautta. Tervetuloa uniklinikalle!