Janne Kanervisto

Coronaria uniklinikan henkilökunta esittäytyy:

Janne Kanervisto

Coronaria Uniklinikalla on töissä yksi huipputyyppi lisää kun yleislääketieteen erikoislääkäri Janne Kanervisto hyppäsi remmiin marraskuun alussa. Elintapalääketieteestä kiinnostunut Janne odotti innolla starttiaan Coronaria Uniklinikalla, sillä se antaa hänelle mahdollisuuden päästä tekemään käytännön työtä suuren kiinnostuksenkohteensa, unen, parissa.

Moi Janne! Kerro vähän taustoistasi, koulutuksestasi ja työkokemuksestasi?

Valmistuin aikoinaan Tampereen Yliopistosta, koulutukseltani olen yleislääketieteen erikoislääkäri. 15-vuotisen työhistoriani aikana olen tehnyt töitä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla ja nähnyt kummankin puolen ominaispiirteet. Tällä hetkellä asun Hämeenlinnassa ja sieltä käsin tulen ajelemaan Coronaria Uniklinikan Tampereen toimipisteeseen pitämään vastaanottoa.

Mikä sai sinut kiinnostumaan unesta?

Kokemus yleislääkärinä on avannut silmiäni siihen, miten paljon ihminen pystyy omilla elintavoillaan ja niiden muutoksilla vaikuttamaan omaan terveyteensä. Viimeisen viiden vuoden aikana kiinnostukseni elintapalääketieteeseen liittyviin asioihin on kasvanut jatkuvasti. Esimerkiksi Oivaunella työskentelevän yleislääkäri Vilho Aholan osaaminen ja paneutuminen aiheeseen ovat inspiroineet minua kouluttautumaan aiheessa syvällisemmin. Unilääketiede on todella mielenkiintoinen maailma ja omassa työssäni olen käytännössä nähnyt sen, miten valtava rooli unella on ihmisen kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa.

 

Mitä odotat työltäsi Coronaria Uniklinikalla?

Olen jo useita vuosia omassa työssäni kiinnittänyt huomiota potilaiden nukkumiseen ja Coronaria Uniklinikalla työskentely antaa tähän aivan uudella tavalla työkaluja ja vaikuttamismahdollisuuksia. Tulen pitämään Coronaria Uniklinikalla vastaanottoa marraskuusta lähtien kerran viikossa. Odotan innolla sitä, että pääsen perehtymään potilaideni ongelmiin ja kohtaamaan heitä ajan kanssa. Tiedän, että unen kunnostus voi parantaa potilaan elämänlaatua merkittävästi ja on innostavaa päästä tekemään työtä asian parissa, jolla on perustavaa laatua oleva vaikutus ihmisen hyvinvointiin. Monet ihmiset kärsivät uniongelmista tietämättään. Haluan auttaa ihmisiä oivaltamaan levon ja palautumisen merkityksen ajassa, jossa mennään kauhealla kiireellä eteenpäin, saatetaan tinkiä unesta ja ollaan koko ajan huomaamattaan pikkuisen väsyneitä aamusta iltaan.

Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvät asiat ovat myös jatkuvasti kasvava trendi. Ihmiset liikkuvat enemmän sekä kiinnittävät tarkempaa huomiota ruokavalioonsa. Uni on tälle luontainen jatkumo ja unen parissa työskentely on siis myös asia, joka on ajassa kiinni.

 

Missä olet saanut elämäsi parhaat unet?

Mökillä nukuttaa kaikista parhaiten. Kun saa riittävästi välimatkaa arkeen, ympärillä on rauha ja hiljaisuus, pääsee ulkoilemaan paljon, syömään hyvin ja vielä saunomaankin siihen päälle, niin elementit maailman parhaaseen uneen ovat kasassa.

 

Kerro vielä lopuksi mikä on sinulle paras unilääke?

Liikun arjessani paljon ja harrastan mm. crossfitiä. Alkuillasta tehty kova treeni, siihen päälle lenkki koiran kanssa ja tukeva iltapala, niin kyllä nukuttaa! Liikunta on noin yleensäkin ottaen mielestäni ihan parasta unilääkettä ja etenkin ulkoilu tuo mukavasti unen saantia edesauttavaa rentoutta mieleen ja kroppaan.

 

Kiitos Janne ja tervetuloa mukaan!