Anne Hillamaa

Coronaria uniklinikan henkilökunta esittäytyy:

Anne Hillamaa

Terve Anne, kerro hieman itsestäsi, millainen on koulutuksesi ja työkokemuksesi?

Olen Tarton yliopistosta valmistunut yleislääkäri. Olen tulevaisuudessa erikoistumassa keuhkosairauksiin ja allergologiaan. Ennen lääkärin opintoja tein töitä ravinto- ja voimaharjoitteluvalmennuksen parissa, joten terveyden parantaminen elintapojen kautta on lähellä sydäntä. Lääkärinä olen työskennellyt muun muassa terveyskeskuksissa sekä sisätautien ja keuhkosairauksien parissa sairaalassa.

Mikä sai sinut kiinnostumaan unesta?

Uni vie noin kolmasosan vuorokaudestamme ja vaikuttaa terveyteemme huikealla tavalla. Tämän tunnistaa etenkin silloin, kun unen kanssa on ongelmia. Olen aina ollut kiinnostunut elintapa- ja unilääketieteestä. Valitettavasti näihin alueisiin ei lääkärienkään koulutuksessa juuri panosteta, vaikka juuri perusasioita korjaamalla usein saataisiin parhaat tulokset. Hektisessä arjessa ei riittävän levon ja palautumisen merkitystä voi korostaa liikaa.

Millaista työsi on Coronaria Uniklinikalla ja mikä siinä on parasta?

Jo valmentajana työskennellessäni näin, miten paljon uneen panostaminen voi parantaa ihmisen terveyttä, suorituskykyä ja hyvinvointia. Lääkärinä minulla on tähän nyt vielä paremmat työkalut käytössäni. Unilääketiede on äärimmäisen mielenkiintoista ja antoisaa, ja olen saanut ilon olla mukana monen potilaan onnistumistarinassa.

Missä olet saanut elämäsi parhaat unet?

Kotona! On ilo vetää pimennysverhot kiinni, mennä nukkumaan omaan hyvään sänkyyn ja sulkea ulkomaailma pois korvatulpilla ja unimaskilla.

Mikä on sinulle paras unilääke?

Riittävä liikunta on olennaista, jotta uni tulee hyvin illalla. Tanssin, treenaan salilla ja liikun luonnossa koiran kanssa. Herkkäunisena minulle on myös tärkeää rauhoittua illalla ja sulkea kaikki ruudut riittävän ajoissa. Erilaiset mindfulness- ja meditaatioharjoitukset auttavat sekä arjen stressinhallinnassa että illan rentoutumisessa.

Kiitos Anne haastattelusta!

Varaa aika Annelle >>